Fotografie inzetten voor een reclamecampagne

Reclamefotografie kan worden ingezet voor meerdere doeleinden. Het kan de kijker aanzetten tot het kopen van een product, het kan de naamsbekendheid van een merk vergroten of het kan de kijker overhalen tot het ondernemen van een bepaalde actie. Denk bij het laatste aan politieke partijen.
Het doel van het beeld bepaald het plan van aanpak. Wat is de doelgroep? Welk medium wil je gebruiken om de reclame te laten zien? Welke stijl past bij het verhaal wat je wilt vertellen? Hoe zorg je ervoor dat het product of merk er zo goed mogelijk uit springt? Deze vragen worden gesteld voorafgaand aan het maken van de betreffende foto’s.

reclamefoto

Campagne fotografie

Bij deze vorm van fotograferen is het vaak zo dat er personen in beeld te staan die de toepassing van het product of merk op een eigenwijze onder de aandacht brengen. Bij producten laat zij het vaak de toepassing zien of het gevoel wat het merk belangrijk vindt om over te dragen. Deze stijl fotografie is een mix van lifestyle fotografie en documentair fotograferen. Hierbij kan er gekozen worden om het natuurlijk en ongedwongen te laten ogen of juist over de top aangekleed met styling.
Diensten kunnen ook worden uitgelicht bij campagne fotografie. Hierbij letten we er op dat de dienst van het bedrijf of merk op een duidelijke manier wordt overgebracht naar de kijker. Het doel van deze beelden is het uitstralen van kennis, kwaliteit en service.
Productfotografie

Deze meest voorkomende vorm van reclamefotografie brengt het product gedetailleerd in beeld. Hierdoor kunnen bepaalde features van het product worden uitgelicht. Deze foto’s worden vaak gebruikt op bijvoorbeeld websites en magazines.
Op de pagina productfotografie gaan we wat dieper in op dit onderwerp.

Lees hier meer over productfotografie

header

work
work
work
work

Contact

Wij luisteren graag naar nieuwe ideeën! Daarom zijn we fan van een kopje koffie met onze klanten. Heb je een leuk idee of wil je graag overleggen met ons over wat wij adviseren? Neem dan contact met ons op!

  • +(31) 06 41693028
  • Hazelaar 10
    Heiloo (Alkmaar)

Laat een berichtje achter

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van dit contactformulier.